اصطلاح «ماشین نویسی» احتمالاً از آن دسته اصطلاحاتی است که حتماً شنیدهاید یا حداقل صدای عمل ماشین نویسی، قطعاً بسیار به گوشتان آشناست، به خصوص در بانک، مثلاً هنگام واریز یا برداشت از حسابتان. کاری که امروزه وظیفه ی اصلی پرینترهای سوزنی محسوب میشود در اساس همین است. «ماشین نویسی» و آن ماشینی که مینویسد همانپرینتر سوزنی است.
چاپگرهای سوزنی به دلیل هزینههای مصرفی بسیار پایینی که دارند امروزه در ابعاد وسیعی از چاپهای مربوط به اسناد مالی و حسابداری مانند فیشهای بانکی، دفترچههای حساب، چکها و پرفراژها و همچنین دفترچههای بیمه، فاکتورها و رسیدهای مربوط به داروخانهها بیشترین استفاده را نسبت به سایرانواع پرینترها دارند.
راهنمای خرید پرینتر سوزنی
برای خرید چاپگرهای سوزنی باید چند نکته را مد نظر قرار دهید، قبل از هر چیز نوع نیاز و کاربری خود را مشخص کنید. همانطور که در بالا اشاره شد نوع کارتان با انتخاب نوع پرینتر سوزنیتان ارتباط مستقیم دارد. بعد از این مرحله لازم است برآوردی از حجم کارهای چاپی مورد نیاز خود با چاپگر سوزنی داشته باشید زیرا چاپگرهای سوزنی هر کدام در نوع خود سرعت چاپ متفاوتی دارند. نکتهی دیگری که بهتر است مدنظر قرار دهید تعداد صفحاتی است که پرینترقادر است در یک بازهی زمانی مشخص چاپ کند. یکی دیگر از مراحل مهم در انتخاب دقت در حداقل و حداکثر ابعاد صفحاتی است که پرینتر سوزنی قادر است روی آن عمل چاپ را انجام دهد.
پرینترهای فعلی بازار ایران از نوع سوزنی در قالب برندهای متنوعی از جمله اپسون (Epson) و الیویتی (Olivetti) عرضه میشوند. یکی از محبوبترین پرینتر های سوزنی از نظر کاربری پرینتر سوزنی اپسون Epson LQ-2180 است. این پرینتر از نظر سرعت چاپ قادر است 480 کاراکتر را ظرف یک ثانیه چاپ کند و حداکثر سایز کاغذ برای استفاده در چاپ با این دستگاه A4 میباشد. همچنین تعداد سوزنهای آن نیز که تاثیری مستقیم در کیفیت چاپ دارد 24 عدد است و با داشتن یک عدد ریبون مشکی قادر است چاپی با وضوح 360*360 dpi داشته باشد. در کنار محاسن بسیاری که پرینترهای سوزنی در کارهایی با حجم زیاد در جاهایی مانند بانکها، واخدهای حسابداری و ادارات دارند، بی عیب هم نیستندکه کند بودن چاپ و سر وصدایشان از جملهی این معایب به شمار میرود.